Kutyahoroszkóp

Mi az asztrológia és mi a horoszkóp?

Az asztrológia szó az aster (csillag) és a logos (beszéd) szavak összetételéből származik, így a csillagok által közvetített tudás megfejtésének tudományát jelenti. Ennek a tudásnak a megismeréséhez szükségünk van arra, hogy ismerjük az adott egyén (jelen esetben a kutya) születési helyét és idejét, hogy ez által képet kapjunk arról, hogyan is nézett ki az égbolt ebben az időpontban. Ebből az égi térképből származik a horoszkóp szó (hora = óra és skopein = látni).

Mi a csillagjegy?

A születés pillanatában, az égbolton megjelenő csillagképek alapján az asztrológusok az évet 12 részre osztották, így jött létre a 12 csillagjegy. Amikor egy élőlény csillagjegyéről beszélünk, valójában azt a konstellációt értjük alatta, amelyben a Nap foglal helyet a születés pillanatában, így más szóval napjegynek is szokás emlegetni a 12 jegyet. A 12 csillagjegyet további szempontok alapján lehet csoportosítani, melyek közül a legismertebb (és az egész világon, más ezoterikus tanokban is használt) felosztás a 4 elem szerinti csoportosítás. Eszerint megkülönböztetünk tűz, víz, föld és levegő jegyeket, mindegyikből 3 3-at. Ez tekinthető az adott csillagjegyre vonatkozó tulajdonságok alapjaként is, hiszen például mindhárom tűzjegyről elmondható, hogy lobbanékony, aktív jelleműek, de természetesen a részletes elemzés ennél sokkal árnyaltabb képet mutat.

Miért érdemes ismernem a kutyám horoszkópját?

Akinek volt már kutyája, tudja, hogy minden állat külön egyéniség, nincs két egyforma gondolkodású közöttük. Hiába azonos fajtájú két kutya, ugyanolyan különbségek vannak közöttük, mint két ember között. A kutyák jellemét a csillagjegyük pont annyira befolyásolja, mint az emberekét. Nem jobban, és nem kevésbé. Ha tehát hiszünk a horoszkópokban, emberi kapcsolatainkban figyelünk a jelentőségükben, érdemes a kutyákkal kapcsolatban is egy pillantást vetni, mit mondanak a csillagok. Bajunk biztosan nem lesz tőle... ☺

A Te kutyádnak van már biztosítása a váratlan állatorvosi költségek fedezésére?